TEAM

MEDEWERKERS

Joanne swaan – artistiek leider

Joanne werkt sinds 2012 als artistiek leider en regisseur bij stadstoneel waarbij haar focus het initiëren, produceren en regisseren van buurttheaterproducties. Zij wordt gedreven door haar overtuiging dat cultuur, bewust of onbewust, een deel van iedereens bestaan is. Haar jaren ervaring in het regisseren van kleine zaalproducties zet zij nu in om samen met buurtgenoten theatervoorstellingen over sociaal relevante thema’s te maken. Als opgeleid kleinkunstenaar, acteur en theaterdocent stimuleert zij de muzikaliteit en fysieke expressie van de deelnemers en geniet van het werken met hen aan de tragikomische kant van situaties en rollen.

Ik wil laten zien en ervaren dat theater niet alleen in theater-tempels plaatsvindt maar ook gewoon in de wijk
door en voor buurtbewoners.

desi van vliet – theatermaker

Desi is een docent en maker met een hart voor sociaal artistiek werk. Ze werkt altijd vanuit verwondering en met in haar achterhoofd de Nederlandse mime. Hierover schreef ze ook een scriptie waarmee ze in 2020 afstudeerde als docerend theatermaker op ArtEZ Zwolle. Sindsdien maakte ze theater met peuters, ouderen en alles daartussenin. Desi maakt theater om mensen met elkaar te verbinden, verbeelding te stimuleren en zo de wereld een mooiere plek te maken. 

Ik sta het meest in mijn kracht wanneer ik anderen in hun kracht kan zetten. Bij Stadstoneel ben ik op m’n plek omdat dat is wat Stadstoneel doet

Laura Bonthuis – PRODUCTIE

Laura is een denkende doener, die helemaal tot haar recht komt als ze haar creativiteit en praktische inslag in kan zetten om de artistieke ideeën van makers waar te maken.

Ik voel me thuis bij Stadstoneel waar je goed bent zoals je bent, waar rafelrandjes versiering worden en waar we ons vanuit kunst met elkaar, een thema en de buurt verbinden.

Thomas Bruinsma – geluidsontwerper

Thomas-Timo Bruinsma is afstuderend aan de opleiding Docent Theater aan ArtEZ Zwolle. Tijdens zijn opleiding heeft hij zich altijd bezig gehouden met muziek en geluid. Van geluidsontwerp voor afstudeervoorstellingen tot het ontwikkelen van korte podcasts. in zijn muziek hij laat zich inspireren door makers als: Machine Fabriek, Boards of Canada en Aphex Twin. Sinds kort is hij begonnen met het werken vanuit Field recordins. Vanuit zijn specialisatie als geluidsontwerper is hij aangetrokken door Stichting Stadstoneel om soundscapes en muziek te ontwerpen voor de voorstelling Pulp Fashion.

COMMUNITY

anneke
edgar
ine
saskia
Mariella
barbara
ina
jacqueline
abdul
gepke
bram
ayham
vibeke
joan

Terug naar over Stadstoneel

menu