BioBeton*Bloeit

biobetonbloeit

In de wijk De Pijp zijn veel mooie initiatieven en organisaties op sociaal en kunstzinnig gebied en kunstenaars die hier werken en/of wonen. De buurtbewoners hebben daar weinig weet van. Er vindt nog weinig uitwisseling plaats in de wijk en daar probeert Stichting Stadstoneel met het BioBeton*Bloeit festival verandering te in brengen.

Eens in de zoveel jaar bruist De Pijp in de zomer van de kunst, cultuur en communicatie tussen buurtbewoners, buurt-kunstenaars en actieve organisaties. Ruim een maand zijn er kunstzinnige workshops, trainingen en onstaat intensieve samenwerking. In september is er een weekend lang muziek, theater, exposities en plezier te beleven op straten en pleinen, in ateliers, publieke ruimtes, in cafés, koffiehuizen en restaurants die hun deuren openzetten voor BioBeton*Bloeit. Tijdens wandelingen bezoeken bewoenrs onder leiding van buurtgidsen  alle lokaties in de wijk waar buurtbewoners en kunstenaars uit de wijk hun kunstuitingen tonen aan de bezoekers. Vast onderdeel van dit evenement zijn voorstellingen die in ‘t Maaiveld met buurtbewoners zijn gemaakt.

Wij noemen deze kunstuitingen op straten en op pleinen, zowel binnen als in openbare ruimte, restaurants, koffiehuizen of kerken, onze extremofielen*.


Heeft u het festival vorige keren per ongeluk gemist of wilt u het nog eens beleven?

Onze voorstellingen en festivals kunt u terugkijken op ons YOUTUBE-kanaal: het BioBeton*Bloeit-evenement 2015 videoverslag, een volledige registraties van de 2015 voorstelling HANGOUDEREN en van de voorstelling NAZOMERNACHTDROOM door theatergroep LaBelle, het BioBeton*Festival videoverslag van 2013 en meer!

Voor een fotoimpressie van de voorstelling Hangouderen op onze Facebookpagina klikt u hier.


*BioBeton is organisch beton dat scheuren zelf herstelt, met behulp van aan de specie toegevoegde levende organismen, extremofielen geheten. BioBeton staat model voor het hechtmiddel tussen de verschillende groepen en individuen in Amsterdam-Zuid/De Pijp.