PULP FASHION

Na de successen van zomertheaterproject in de openbare ruimte, ‘HET PLEIN’, met cultuurmakers met en zonder verblijfspapieren en het intieme verhaal-vertel-project ‘Spelen Met Tijd’, heeft Stadstoneel het plan opgevat de ervaringen van deze projecten samen te voegen en verder door te ontwikkelen binnen theaterbouwplaats ’t Maaiveld. 

Stadstoneel heeft financiering gevonden om in ‘Op ’t Maaiveld’ gedurende twee jaar in de theaterbouwplaats trainingstrajecten te geven met besloten eindpresentaties die in de lente samen met de buurtacteurs worden uitgewerkt tot een meer groteske kwaliteit en openbare lokatievoorstellingen op een of meerdere pleinen in Amsterdam Zuid! 

Eind juni/begin juli 2023 zal de lokatievoorstelling ‘Pulp Fashion’ worden uitgevoerd en zoals de titel doet vermoeden gaan we ter voorbereiding in de lestrajecten op theatrale wijze onderzoeken hoe we ons kleden, waarom en vooral wat dat teweegbrengt! 

PULP FASHION

September 2022 zijn we gestart met 2 theaterles-trajecten en januari 2023 start een 3de traject met per groep telkens maximaal 12 deelnemers. De groepen zullen zorgvuldig en divers worden samengesteld in samenwerking met IMBY (InMyBackYard), een organisatie voor statushouders in Amsterdam, en met Buurtteam De Pijp/Rivierenbuurt. 

De lessen worden 1 avond per week gegeven onder leiding van theatermakers Joanne Swaan en Desi van Vliet. De trajecten duren 12 weken en starten met een theatrale kennismaking. De theaterles-trajecten worden afgesloten met een besloten presentatie voor genodigden. 

Deelname aan een lestraject kost €60 per deelnemer. Voor minder draagkrachtigen, deelnemers met een stadspas met groene stip, is een reductie mogelijk tot €30 per deelnemer.

Heb je interesse mee te doen aan een theaterles-traject, meld je dan aan voor een kennismaking via onderstaande link, dan zal er contact met je worden opgenomen.

Meld je aan voor een theaterles-traject.