Spelen Met Tijd

maaiveld-logo

SPELEN MET TIJD

is een pakket theatertrainingen in diverse manieren van communiceren en improviseren. Woensdag 27 oktober is het zover dan herstart Joanne Swaan, theatermaker en -docent, weer met het improvisatietraject Spelen Met Tijd voor ouderen 75+ers. Al deze buurtbewoners en wijkgenoten worden uitgenodigd deel te nemen aan dit theatrale improvisatie project.  Loopt de tijd tussen uw vingers door of heeft u juist zeeën van tijd, kom dan bij Stadstoneel kennismaken met andere 75+ buurtbewoners door te kijken en luisteren naar elkaars verhalen.

In het dagelijks leven ben je zonder dat je je daar vaak bewust van bent, voortdurend aan het improviseren. Je hebt onverwachte ontmoetingen en reageert op niet voorziene gebeurtenissen. Leren improviseren is het bewust worden van deze alledaagse kunst in een theatrale setting. Tijdens Spelen Met Tijd leert u de moed hebben om op uw andere voet te gaan staan en toch alles in te zetten om te improviseren en te communiceren met de medespelers/buurtgenoten. 

U gaat met theatermaker Joanne Swaan en Eva Durlacher, specialist in creatieve vormgeving van levensverhalen, werken aan het uitzoeken van gebeurtenissen en ervaringen die u tijd kleur hebben gegeven en dit uitbouwen tot een theatraal verhaal.

Spelen Met Tijd in praktijk
Spelen Met Tijd in praktijk
foto Rob Godfried

De eerste bijeenkomst is op woensdag 27 oktober om 13.00 uur in de Volkskamer, Van Ostadestraat 233 (voorheen Ostade-theater). Met koffie, thee en een versnapering maken de deelnemers met elkaar kennis. Al pratende wordt de vraag gesteld:

‘In welke tijd speelt jouw verhaal?’

Via verhalen vertellen, verbeelden en theatrale expressie etc. leren de deelnemers spelenderwijs de daaropvolgende weken vormgeven aan hun individuele verhalen. Zij krijgen meer zelfvertrouwen en ontwikkelen hun verbeeldingskracht en creativiteit. Na 12 weken staan hun interessante vertellingen op menu van een informeel theater-diner waar buren, kennissen en familie voor worden uitgenodigd.

Elke woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur komen trainers en deelnemers samen in de Van Ostadestraat 233, midden in De Pijp. Als de afstand een probleem kan u gebruik maken van de service van Heen & Weer in de Pijp. U heeft onverwachte ontmoetingen en we rekenen op niet voorziene gebeurtenissen. Samen met buurtgenoten onderzoeken we 12 weken lang de kunst van het improviseren in ons dagelijks leven en leren spelenderwijs op expressieve wijze interessante verhalen vorm te geven en theatraal te vertellen aan buren, kennissen en familie.

Vind u dit interessant, of kent u iemand in de leeftijd van 75+ waarvoor dit een uitdaging kan zijn, om via het luisteren naar elkaars verhalen en samen vormgeven aan theatrale expressie, meld u dan aan. Loopt de tijd tussen uw vingers door of heeft u juist zeeën van tijd, kom dan bij Stadstoneel kennismaken met andere 75+ buurtbewoners door samen te werken aan theatrale expressie en vormgeven aan al die verhalen die u met anderen wil delen.

KOM NU Spelen Met Tijd

Stuur een aanmeldingsmail met Naam, Adres en telefoonnummer. Geef ook aan of u gebruik wilt maken van Heen&Weer voor het vervoer. Mail naar info@stadstoneel.com of bel Stadstoneel 06 33 09 02 36

Doe het snel we starten a.s. woensdag.

Stichting Stadstoneel

Neem de tijd en kom spelen in ‘t Maaiveld .

logo ZonMwDit project is mede mogelijk gemaakt door steun van ZonMW