‘t Maaiveld

maaiveld-logo

Steek je kop boven ‘t Maaiveld uit!

Onder de vleugels van Stichting Stadstoneel bouwen buurtgenoten het hele jaar door aan  theatervoorstellingen over, voor en met de buurt onder de inspirerende leiding en regie van theatermaker Joanne Swaan.

Bewoners werken  via dramatrainingen samen aan onderwerpen die spelen  in de buurt of zij zelf tegenkomen. in 2022 en 2023 werken diverse groepen aan de buurtvoorstelling Pulp Fashion.

In ‘t Maaiveld krijgt iedereen, van jong tot oud, individuele aandacht. In de groepslessen leren mensen samen spelen, buurtproblemen uitwerken en zich persoonlijk en theatraal te ontwikkelen. Tijdens deze trainingen en het maak- en repetitieproces van voorstellingen wordt er gewerkt aan het verbreden en verdiepen van individuele expressie en ontstaat zo een groter zelfbewustzijn. Het gaat om artistieke, muzikale, verbale en fysieke expressie maar ook over sociaal bewustzijn. Deelnemers worden uitgedaagd schijnbare hindernissen te transformeren tot een nieuw vruchtbaar beginpunt. Iedereen uit Amsterdam-Zuid is welkom om onder professionele begeleiding en in samenwerking met professionele theatermakers dramatrainingen te volgen en vervolgens voorstellingen te creëren die zowel voor uitvoerenden als het publiek van toevoegende waarde zijn.

Voorstellingen die in ’t Maaiveld zijn ontstaan:
Toneel Dwarsstraat, Hangouderen, De Pijp Uit en de buurthappening KENNEN WIJ ELKAAR en HET PLEIN

Toneel Dwarsstraat (2013) en Hangouderen (2015) waren ook op het BioBeton*Bloeit festival te zien.