BioBeton*Bloeit festival

biobetonbloeit

In de wijk De Pijp zijn veel mooie initiatieven en organisaties op sociaal en kunstzinnig gebied en kunstenaars die hier werken en/of wonen. De buurtbewoners hebben daar alleen weinig weet van. Er vindt nog weinig uitwisseling plaats in de wijk en daar probeert BioBeton*Bloeit verandering in brengen.

Eens in de twee jaar bruist De Pijp in de zomer van de kunst, cultuur en communicatie tussen buurtbewoners, buurt-kunstenaars en actieve organisaties. Als afsluiting van ruim een maand kunstzinnige workshops, trainingen en intensieve samenwerking is er in september een weekend lang muziek, theater, exposities en plezier te beleven op straten en pleinen, in ateliers, publieke ruimtes, in cafés, koffiehuizen en restaurants die hun deuren openzetten voor BioBeton*Bloeit. Ook zijn er regelmatig wandelingen onder leiding van buurtgidsen langs alle lokaties in de wijk waar buurtbewoners en kunstenaars uit de wijk hun kunstuitingen tonen aan de bezoekers. Vast onderdeel van dit evenement zijn de voorstellingen die in ‘t Maaiveld met buurtbewoners zijn gemaakt.

Wij noemen deze kunstuitingen op straten en op pleinen, zowel binnen als in openbare ruimtes, restaurants, koffiehuizen of kerk, onze extremofielen*.


Heeft u het festival vorige keren gemist?

Onze voorstellingen en festivals kunt u terugkijken terug op ons YOUTUBEkanaal: het BioBeton*Bloeit-evenement 2015 videoverslag, een volledige registraties van de 2015 voorstelling HANGOUDEREN en van de voorstelling NAZOMERNACHTDROOM door theatergroep LaBelle, het BioBeton*Festival videoverslag van 2013 en meer!
Voor een fotoimpressie van de voorstelling Hangouderen op onze Facebookpagina klikt u
hier.


*BioBeton is organisch beton dat scheuren zelf herstelt, met behulp van aan de specie toegevoegde levende organismen, extremofielen geheten. BioBeton staat model voor het hechtmiddel tussen de verschillende groepen en individuen in Amsterdam-Zuid/De Pijp.

 

BioBetonBloeit_A4-digitalsend