‘t Maaiveld

Steek je kop bovenmaaiveld-logouit!

Onder de vleugels van Stichting Stadstoneel bouwen buurtgenoten het hele jaar door aan  buurtvoorstellingen onder de inspirerende leiding en regie van theatermaker Joanne Swaan.

Bewoners werken  via dramatrainingen samen aan de problemen in de buurt die we tegenkomen. In ‘t Maaiveld krijgt iedereen, van jong tot oud, individuele aandacht. Tijdens de groepslessen leren mensen samen spelen, buurtproblemen uitwerken en zich persoonlijk te ontwikkelen. Tijdens deze trainingen en het maak- en repetitieproces van voorstellingen wordt er gewerkt aan het verbreden en verdiepen van individuele expressie en ontstaat zo een groter bewustzijn over wie men is. Dit gaat over muzikaal, verbale en fysieke expressie maar ook over sociaal bewustzijn. Deelnemers worden uitgedaagd schijnbare hindernissen te transformeren tot een nieuw vruchtbaar beginpunt. Iedereen uit Amsterdam-Zuid is welkom om onder professionele begeleiding en in samenwerking met professionele theatermakers dramatrainingen te volgen en vervolgens voorstellingen te creëren die zowel voor uitvoerenden als het publiek van toevoegende waarde zijn.

Voorstellingen die bij ’t Maaiveld zijn ontstaan: Toneel Dwarsstraat, Hangouderen, De Pijp Uit en de meest recente buurthappening KENNEN WIJ ELKAAR op 14, 15 en 16 juni 2018.

Toneel Dwarsstraat en Hangouderen waren respectievelijk  in 2013 en 2015 op het BioBeton*Bloeit festival te zien.