Voorstellingen ‘t Maaiveld

Voorstellingen vanmaaiveld-logo

KENNEN WIJ ELKAAR een buurthappening in 2018

In het voorjaar van 2018 hebben diverse oudere aspirant buurtacteurs zich verdiept in het proces van ontmoeten, stereotyperen en de vooronderstellingen die vaak meespelen bij het kennismaken en echt ontmoeten van anderen. Tezelfdertijd oefenden leerlingen van de IVKOschool onder leiding van theatermaker Joanne Swaan met hetzelfde thema in april en mei hebben beide groepen elkaar ontmoet en intensief samengewerkt aan de buurthappening die zal plaatsvinden op donderdag 14, vrijdag 15 en zaterdag 16 juni.

Wij nodigen u uit naar deze buurthappening KENNEN WIJ ELKAAR te komen.

Hangouderen, wat doe je ermee?

Van 12 april tot 14 mei 2015 bracht Stichting Stadstoneel “Hangouderen”, haar eerste voorstelling door en voor ouderen en degene die met ouderen omgaan, iedereen dus. Dertien vrouwen tussen de 50 en de 90 jaar namen u mee op een zigzag route door het doolhof van ouder worden en ouder zijn, met sex, geld en rock en roll. Tijdens het bruisende spel ontdekte u dat het niet alleen gaat om ‘bezoekjes en koekjes’ maar dat er meer komt kijken bij het vergrijzen van de babyboomers. De voorstelling was een groot succes en werd ook 4 maal gespeeld tijdens het BioBeton*Bloeit in september van dat jaar.

websitefotos-2618

Klik hier voor een film van de hele voorstelling Hangouderen op Youtube!
Hier ziet u een fotoimpressie van de voorstelling van 10 mei 2015 in de Oranjekerk
Bekijk hier de e-flyer ‘Hangouderen’ van april en mei 2015
Persbericht ‘Hangouderen in De Pijp’

NazomerDagdroom

Deze tot de verbeelding sprekende en ontroerende produktie is gebaseerd op Een Midzomernachtsdroom van Shakespeare. Joanne Swaan regiseerde de dromerige voorstelling. De acteurs waren 11 spelers van de Theatergroep LeBelle van de Kunstwerkplaats van Cordaan die samen met hun begeleider en creatief therapeut Jan Damstra en buurtbewoonster/amateuractrice Mayke Vullings in de voortstelling schitterden.

biobeton_nazomerdagdroom_01

Het thema, de liefde, was een schot in de roos. Het hield alle spelers, zowel privé als spelmatig, erg bezig en ze stortten zich vol overgave in het verhaal wat sterk overkwam voor de toeschouwers. Joanne heeft tijdens de repetitie de tijd genomen ieders talent goed te leren kennen waardoor iedereen tijdens de voorstelling in volste glorie in zijn kracht kwam te staan. NazomerDagdroom is in september 2015 tien keer tijdens het BioBeton*Bloeit festival in De Pijp te zien geweest.

Klik hier voor een film van de hele voorstelling NazomerDagdroom op Youtube!